25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/lloret.html

Voluntariat per la llengua a Lloret de Mar

A Lloret de Mar, l'Oficina de Català està formant parelles lingüístiques dins del programa Voluntariat per la Llengua des de l'any 2004. A part de les parelles, el VxL també compta amb una xarxa d’establiments adherits que col•laboren i donen suport al programa. Així, bars i restaurants actuen com a Punt de trobada per a les parelles lingüístiques. A més, el Voluntariat per la llengua té signats acords de col•laboració amb entitats i organismes de la ciutat per tal de crear vincles amb el teixit associatiu. A més, els elements del MOLL i el Teatre de Lloret ofereixen promocions i descomptes als seus participants.


Els orígens del Voluntariat per la llengua
Són molts els alumnes que aprenen català a les aules i que volen complementar el seu aprenentatge de la llengua oral. El Voluntariat per la llengua pretén facilitar als aprenents un interlocutor per poder conversar en català, ajudar-los a superar una possible inseguretat i millorar la seva fluïdesa. Amb l’ajuda d’una persona voluntària podrà parlar en català en un context distès i relaxat.

Justament amb aquest objectiu, trobar un entorn real de conversa distesa, el Voluntariat per la llengua va néixer l’any 2002 a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Poc a poc el programa es va anar estenent per tot Catalunya i, fins a data d’avui, s’han creat més de 100.000 parelles.

A banda d’ajudar les persones que aprenen català a millorar la seva llengua oral, el VxL també vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants, que molt sovint s’adrecen en castellà a les persones que aprenen la nostra llengua. No només a través dels voluntaris, sinó també amb les entitats i establiments col·laboradors.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter