25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/lloret.html

Paraules i expressions lloretenques

L'Oficina de Català i l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar han dut a terme una campanya que consisteix a fer un recull de paraules i expressions lloretenques tradicionals, que queden plasmades en una sèrie de catorze cartells i punts de llibre. Es vol retre homenatge, així, a aquest patrimoni immaterial; amb la voluntat, alhora, d'evitar que caigui en l'oblit. Són mots i expressions originàries gairebé en la seva totalitat de la tradició marinera de Lloret.

L'elaboració dels cartells ha anat a càrrec de l'Oficina de Català de Lloret de Mar (Consorci per a la Normalització Lingüística) amb l'assessorament de M. Carme Macià Vidal per a les qüestions relacionades amb el parlar tradicional lloretenc. Els cartells estan il·lustrats amb imatges proporcionades pel Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar.

Cada establiment de l'Associació de Comerciants que participa en la campanya té exposat un cartell d'una paraula o expressió durant un mes, del 15 d'abril al 15 de maig de 2109, i disposa de punts de llibre amb la mateixa paraula o expressió. L'Associació de Comerciants sorteja premis importants entre les persones que aconsegueixen recopilar tots catorze punts de llibre.

Aquesta campanya és a càrrec de l'Associació de Comerciants i l'Oficina del Català, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret de Mar i la Generalitat de Catalunya, la Penya del Girona FC Costa Brava Sud Lloret de Mar i El Puntet de Lloret.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter