25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/girones.html

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals.

L’objectiu és facilitar que les persones que comencen a parlar català guanyin seguretat i fluïdesa en la conversa i que les persones que el parlen habitualment promocionin l’ús del català entre persones que no tenen el català com a primera llengua.

El programa Voluntariat per la llengua ha estat reconegut per la Comissió Europea com una de les 50 millors pràctiques d’aprenentatge d’una llengua que s’estan portant a terme a la Unió Europea.

L’experiència ha fet evident que aquest programa té un gran potencial per al foment de l’ús de la llengua catalana i la interculturalitat, i és al mateix temps un gran instrument de suport al procés d’aprenentatge de la llengua, però també una eina de participació social que posa de manifest valors positius associats a l’aprenentatge i ús del català, relacionats amb el coneixement mutu entre persones que conviuen en un mateix territori.

[Foto de la visita que vam fer el 16 de juny de 2013 a Banyoles.]

El Voluntariat per la llengua ha fomentat que les persones catalanoparlants s’adonin que no sempre han de canviar de llengua quan s’adrecen a una persona estrangera.

Al Gironès el programa va començar el 2007 a Cassà de la Selva. D'aleshores ençà s'ha dut a terme diverses vegades en aquest municipi, així com també a Llagostera i Celrà. 


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter