25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/palamos.html

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua a Palamós es va iniciar l’any 2003 amb 13 parelles lingüístiques, i des de llavors fins ara s’han anat aparellant, any rere any, persones disposades a fer conversa en català: els aprenents per millorar el seu aprenentatge de l’idioma, i els voluntaris per ajudar els aprenents a superar les barreres lingüístiques i poder comunicar-se més fluidament en català.

Per donar suport al programa VxL, s'han signat acords de col·laboració amb alguns establiments de la població, que s’hi han adherit com a punt de trobada per a les parelles lingüístiques. A més, el Voluntariat per la llengua de Palamós també té signats acords de col·laboració amb dues entitats: la Fundació Promediterrània, que comprèn el Museu de la Pesca, i el Departament de Cultura, que engloba el Teatre Auditori de la Gorga, el Servei d'Arxiu Municipal i la Biblioteca Municipal Lluís Barceló Bou.

El Voluntariat per la llengua va néixer l’any 2002 a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. A poc a poc el programa es va anar estenent per tot Catalunya i, fins a data d’avui, s’han creat més de 100.000 parelles.

A banda d’ajudar les persones que aprenen català a millorar la seva llengua oral, el VxL també vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants, que molt sovint s’adrecen en castellà a les persones que aprenen la nostra llengua.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter