25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/ripolles.html

Qui som i què fem

El Servei Comarcal de Català del Ripollès forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística des de l'any 1992, i l'oficina sempre ha estat situada dins de l'edifici del Consell Comarcal, al carrer del Progrés, 22, de Ripoll.

Àmbit d'actuació

Comprèn tot el territori de la comarca del Ripollès, formada per 19 municipis, amb una població total de 26.393 habitants registrats l'1 de gener de 2011. La capital, Ripoll, en té 10.913, i la segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 3.492, i Campdevànol, amb 3.477 habitants. (IDESCAT 2011).

L'índex de població immigrada és del 8,60%, el més baix de totes les comarques catalanes. En xifres absolutes, hi ha 2.270 persones procedents de fora de l'Estat espanyol. 

El SCC del Ripollès comparteix l'objectiu principal de l'ens al qual pertany: fomentar el coneixement i l'ús del català a través de la formació, l'assessorament lingüístic i la dinamització, per assegurar la cohesió social als nostres municipis.

Al llarg d'aquests 20 anys hem fet cursos presencials per a nova immigració en diversos municipis: Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser, Camprodon, Vilallonga de Ter i Sant Joan de les Abadesses. També hem ofert cursos a distància de nivell intermedi i suficiència per a la població catalanoparlant. Aquest darrer curs 2011-2012 hem començat la nova modalitat de cursos semipresencials a partir de la plataforma Parla.cat. Pensem que aquest espai virtual d'aprenentatge s'adapta molt a les característiques d'una població bastant dispersa, des del punt de vista geogràfic, com és el Ripollès, ja que permet a cada alumne estudiar des de casa el nivell que li correspon, sota el guiatge d'un servei de tutoria.

Pel que fa a l'assessorament lingüístic, es tracta d'un servei gratuït de revisió de textos diversos, que oferim tant a entitats públiques i privades, com a particulars. Els nostres usuaris principals són ajuntaments, oficines de turisme, associacions cíviques i culturals, i també persones preocupades per la qualitat lingüística.

Pel que fa al foment de l'ús del català, des de l'any 2003 fem difusió a tots els centres escolars dels dos cicles anuals de cinema infantil en català, l'anomenat CINC, que ja té una presència consolidada a la comarca. També participem en programes d'àmbit general, com ara el Voluntariat per la llengua.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes