25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/blanes.html

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua va començar, a Blanes, l'any 2004 amb 140 participants i, al llarg d'aquests anys ha mobilitzat  més de 2.500 persones a la població.

El programa propicia que els aprenents de català puguin complementar l'estudi de l'idioma amb la pràctica oral fora de l'aula amb un interlocutor catalanoparlant. Això ajuda, no només a millorar la fluïdesa i a superar la inseguretat de la persona aprenent, sinó que també afavoreix la integració a la xarxa social del territori. Per altra banda, el VxL també incideix en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants, que molt sovint s'adrecen en castellà per defecte a les persones que aprenen la nostra llengua.

A més a més, el VxL transcendeix l'àmbit personal de les persones participants, ja que compta amb una xarxa d'establiments adherits que hi col·laboren i hi donen suport. Així, una quninzena de bars i restaurants actuen com a Punt de trobada per a les parelles lingüístiques. A més, el Voluntariat per la llengua té signats acords de col·laboració amb 18 entitats i organismes de la ciutat per tal de crear vincles amb el teixit associatiu, i 265 establiments de les dues associacions de comerciants de Blanes (ABBC i ACTB), molts dels quals ofereixen promocions i descomptes. En aquest sentit, el VxL és una campanya ciutadana global.

La inscripció al programa és oberta tot l'any.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter