25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/plaestany.html

Servei Comarcal de Català del Pla de l'Estany

C. de Catalunya (Can Puig de la Bellacasa), 48
972 57 35 50
plaestany(ELIMINAR)@cpnl.cat

D’on venim

El Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany va començar la seva singladura, com a part del Consorci per a la Normalització Lingüística, el mes de setembre de 1992, poc temps després que es creés la comarca.

Àmbit d’actuació

El Servei va néixer per atendre les necessitats en matèria de normalització lingüística de la comarca, especialment de Banyoles, però també de la resta de municipis que la conformen. És un servei unipersonal, que ofereix la seva cobertura tant als diversos ajuntaments, com a les empreses, les entitats i els particulars del territori.

Què fem

A banda de l’organització de cursos de català per a adults, tant per a persones immigrades (en combinació amb altres organismes i entitats de la comarca) com per a persones que volen perfeccionar el seu nivell de llengua, i del suport en assessorament lingüístic i la difusió de recursos, el servei també ha engegat diverses campanyes amb la llengua catalana com a eix central, com ara el Voluntariat per la Llengua (amb diverses edicions) i l’Encomana el català (2009), i activitats de foment de la lectura, i també de coneixement de l’entorn, que en el nostre cas presenta un gran ventall de possibilitats.

A més, pel que fa encara a la formació d’adults, el Servei ofereix informació sobre els certificats de llengua catalana, ha programat diversos cursos a distància i, actualment és un punt de tutorització de cursos semipresencials del Parla.cat, adreçats a persones que necessiten obtenir un certificat de nivell B o C i no poden acollir-se a la nostra oferta de classes presencials.

El Pla de l’Estany

El Pla de l’Estany és una comarca que, tot i ser relativament jove, està vinculada estretament al territori, a través de la seva història humana, però també natural (les alzines reclamadores, el bosc de les Estunes, la vida als estanyols, etc.), i fins i tot geològica (el famós travertí). Des dels primers assentaments a les Coves de Serinyà fins a les actuals societats esportives i culturals, passant per les expressions gastronòmiques i tradicionals, com ara la Fira de la Mel i els balls del Cornut i del Tortell, i les llegendes que esquitxen el nostre folklore (etnopoesia, en diuen) d’éssers fabulosos, com ara les goges, els dracs i els dimonis, i de personatges entranyables, tot plegat, a la seva manera, explica com som.
 


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter