25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/olot-garrotxa.html

D'on venim i què fem

El 1991, el Consell Comarcal de la Garrotxa va entrar a formar part del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i es va constituir el Servei Comarcal de Català. L’any següent, el 1992, ho faria l’Ajuntament d’Olot, amb l’Oficina de Català d’Olot. Ambdós serveis de català van anar col·laborant i convivint fins al 2003, any en què les dues administracions, Consell i Ajuntament, van decidir fusionar-los per sumar esforços i rendibilitzar recursos. Va ser així com va néixer el que avui és el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa.

Aquest Servei té tres línies de treball: ensenyament del català (cursos de català per a adults, cursos específics, tallers, etc.), assessorament lingüístic (revisió de textos, difusió d'eines de consulta a la xarxa com Optimot, traductors automàtics...) i dinamització (promoció de l'ús de la llengua a partir de campanyes i programes concrets, com ara el Voluntariat per la Llengua, vegeu vídeo).

El 2012 va fer 20 anys (1992-2012) que hi ha un Servei de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística treballant per Olot i la Garrotxa.

Missió, visió, valors

Promovem el coneixement i l'ús de la llengua catalana amb un servei de qualitat i pensant en les persones.

El coneixement del català ha de ser el factor clau d'una societat intercultural, dinàmica i que s'estima el territori. Treballem perquè el català sigui una eina útil, de prestigi, però també perquè es converteixi en una marca d'autenticitat que doni valor a les nostres empreses i serveis.

Organitzem activitats per donar a conèixer l'entorn, la cultura i les tradicions de la Garrotxa, perquè sabem que el català és més que una eina de comunicació: és un element identitari que ens cohesiona com a comunitat, i per això volem que sigui la llengua d'ús públic en la societat catalana del futur.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter