25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/directori/palafrugell.html

Qui som

Qui som i d'on venim

L'Oficina de Català (OC) de Palafrugell es crea l'any 1992 quan l'Ajuntament de Palafrugell passa a formar part del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), creat el 1989. L'any 2017 se'n va celebrar, doncs, el 25è aniversari. Anteriorment hi havia hagut un servei de català municipal. El fet que l'OC pertanyi a una xarxa territorial d'abast català permet donar un gran pas endavant. S'obre un ventall de tasques que tenen com a punt principal incrementar la presència i l'ús del català al municipi i col·laborar en la cohesió social.

L'OC se situa en un primer moment al local de l'Àrea de Cultura del carrer de les Botines, passa després al Teatre Municipal i, finalment, al Centre Municipal d'Educació (CME), inaugurat el 2006. És al CME on, finalment, hi ha les oficines, les aules i altres serveis compartits per totes les entitats que promouen l'educació d'adults en l'àmbit local.  

Què fem

Des dels inicis, l'Oficina de Català de Palafrugell ha treballat en tres grans àmbits:

La docència, que té com a objectiu l'ensenyament de català, tant oral com escrit, a persones adultes. Es fan cursos generals de tots els nivells, presencials i en línia, cursos específics (com grups de converses o de reforç), sessions puntuals i tallers, amb una oferta adaptada a les demandes dels alumnes. També es fan sortides cultures per conèixer l'entorn, clubs de lectura i actes com la Lectura de poemes d'arreu del món per Sant Jordi.

L'assessorament lingüístic, que té per objectiu dotar d'eines de coneixement lingüístic l'Administració pública, particulars, associacions i empreses. En el moment de la creació de l'OC l'objectiu era bàsicament l'atenció de consultes i la revisió de textos, però amb el temps ha evolucionat cap a la promoció de l'autonomia lingüística dels usuaris.

La dinamització, que té com a finalitat promoure l'ús de la llengua a partir de campanyes i programes concrets, com ara el Voluntariat per la Llengua que s'emmarquen en accions conjuntes a tot el territori.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes