25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


02001_girona

Voluntariat per la llengua

Són moltes les persones que aprenen català i que volen complementar el seu aprenentatge de la llengua oral. El Voluntariat per la llengua pretén facilitar als aprenents un interlocutor per poder conversar en català, ajudar-los a superar una possible inseguretat i millorar la seva fluïdesa. Amb l’ajuda d’una persona voluntària podrà parlar en català en un context distès i relaxat.

Des que es va posar en marxa l'any 2003, el Voluntariat per la llengua ha creat més de 100.000 parelles lingüístiques a tot Catalunya.

Des del 2017 s'ha posat en marxa la modalitat virtual del VxL. En comptes de fer les trobades presencials es fan a través de videoconferència, des de qualsevol lloc o racó de món.

El Voluntariat per la llengua a Girona

Des que el programa es va posar en funcionament a la ciutat de Girona s’han format unes 2.100 parelles. De les 44 que van participar en la primera edició s’ha passat a les 262 que hi van participar l’any 2018. Les persones que hi participen, voluntàries i aprenentes, són en un 36% homes i en un 64% dones.

Però a banda de les parelles, el VxL també compta amb una xarxa d’establiments adherits que col•laboren i donen suport al programa. Així, una vintena de bars i restaurants actuen com a Punt de trobada per a les parelles lingüístiques. A més, el Voluntariat per la llengua té signats acords de col•laboració amb una vintena d’entitats i organismes de la ciutat per tal de crear vincles amb el teixit associatiu. Museus, entitats culturals, cinemes, associacions o clubs esportius mantenen una relació estreta amb el programa i ofereixen promocions i descomptes als seus participants. Aquesta relació té com a objectiu donar a conèixer la tasca d’aquestes entitats i organismes i organitzar activitats de manera conjunta per tal de conèixer millor la ciutat i tot el que s’hi fa.

Si tens un establiment i vols col·laborar amb nosaltres, contacta'ns! Tots aquests establiments ja col·laboren amb el VxL.

Si ets una entitat i vols col·laborar amb nosaltres, contacta'ns! Totes aquestes entitats ja ho fan.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter