Aquest divendres s'estrenen en doblades al català les pel·lícules 'Pla 75' i 'Mavka. Guardiana del bosc'

Oci en català

També s'estrena 'Un cel de plom', film rodat en versió original en català amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals

El proper divendres, 28 d'abril, s'estrenen els films 'Pla 75' i 'Mavka. Guardiana del bosc' doblades al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. Amb aquests dues, les sales de cinema han estrenat, durant aquest any 2023, 24 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.

També s'estrenarà a les sales de cinema Un cel de plom, rodada originàriament en català, amb seqüències en francès i alemany , que ha estat coproduïda per Comando Gandules AIE, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) , Principal 2 Films, TV3, Zteady Pictures i Aragón TV.


Pla 75

El govern japonès considera que la gent gran és una càrrega inútil per a la societat i implementa el "Pla 75", que proposa un acompanyament logístic i financer als vells per posar fi a la seva vida. Una dona gran amb pocs mitjans de subsistència, un venedor pragmàtic del "Pla 75" i una jove treballadora filipina s'enfronten a la presa de decisió entre la vida i la mort.

Movie Films distribueix aquesta pel·lícula en català a les següents sales:

·Casal Municipal d'Ascó (Ascó) VD

  1. Cinemes Girona (Barcelona) VD
  2. Cinema Germandat (Batea) VD
  3. Cinema Moderno (Caseres) VD
  4. Casal Municipal (La Pobla de Massaluca) VD
  5. Screenbox Funatic (Lleida) VD
  6. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) VD i VOSC
  7. Auditori de Vandellòs (Vandellòs) VD
  8. Casal Rossinyol (Vilalba dels Arcs) VD

Tràiler de 'Pla 75'

Sales de projeccions de 'Pla 75'

 

Mavka. Guardiana del bosc

Més enllà de les Muntanyes Negres, s'estén un regne de criatures fantàstiques. La Mavka, guardiana del bosc encantat, posa en perill la seva missió de salvaguarda del bosc en enamorar-se d'un jove amant de la música.

Selecta Vision distribueix aquesta pel·lícula d'animació doblada al català a les següents sales:

  1. JCA Cinemes Lleida - Alpicat (Alpicat)
  2. Cinesa Diagonal (Barcelona)
  3. Cinesa Diagonal Mar (Barcelona)
  4. Cinesa SOM Multiespai (Barcelona)
  5. Cines FULL (Cornellà de Llobregat)
  6. Cinema La Calàndria (El Masnou)
  7. ACEC CAT Cines Figueres (Figueres)
  8. Ocine Girona (Girona)
  9. Cinema Edison (Granollers)
  10. ACEC Cines Bages Centre (Manresa)
  11. Kinepolis Mataró Parc (Mataró)
  12. ACEC Cines Olot (Olot)
  13. ACEC Cines Imperial (Sabadell)
  14. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
  15. Cinesa Parc Vallès (Terrassa)
  16. Multicines Sucre (Vic)
  17. Cines Artesiete Fan (Palma, Mallorca)

Tràiler de 'Mavka. Guardiana del bosc'

Sales de projeccions de 'Mavka. Guardiana del bosc’
 

Un cel de plom

Història inspirada en la vida de Neus Català, feminista i republicana, que va ser presonera dels nazis i enviada a treballar a una fàbrica d'armament militat a Txecoslovàquia. Allà va liderar un grup de dones que van sabotejar la producció tot i la desesperació dels nazis. Aquest grup de dones es va anomenar Comando Gandules.

L'any 1945, amb l'alliberament dels camps nazis, Neus Català, jove republicana feminista, torna a França després d'haver estat empresonada per l'exèrcit alemany. Mentre recupera la seva vida en llibertat i rememora els fets viscuts inicia un nou combat que l'acompanyarà tota la vida: la lluita per la memòria.

La pel·lícula, que adapta al cine la novel·la homònima de Carme Martí, ha estat dirigida per Miquel Romans i està distribuïda per Filmax. En el repartiment, hi destaque: Nausicaa Bonnín, Rachel Lascar, Iria del Río, Thomas Sauerteig, Daniel Horvath, Fernando Corral, Laura Conejero, Roger Batalla, Natascha Wiese i Joaquín Caserza.

Tràiler d''Un cel de plom'

Sales de projeccions d''Un cel de plom'



Consulteu la cartellera de Cinema en català.

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Cinema en català http://www.gencat.cat/llengua/cinema

Vols compartir aquesta notícia?