Tallers de català per a famílies de les AFA dels centres educatius de Sant Boi de Llobregat

Cursos de català

Aquest projecte es va iniciar l'any 2015 a Sant Boi de Llobregat i aquest curs 2022-2023 el tornem a posar en marxa. S'emmarca en el context del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Boi de Llobregat i en el context del Programa de Formació a Famílies

L'activitat consisteix a dur a terme tallers de català inicial i tallers de conversa a les escoles que ho demanin, dins de l’horari escolar, per als pares i mares. De moment hi ha previstos 3 tallers de català inicial i dos tallers de conversa conduïts per dues persones voluntàries del VxL de Sant Boi de Llobregat.

El taller de català inicial s'adreça a persones que ni entenen ni parlen el català. Es treballen les habilitats orals i de comprensió lectora mínimes enfocades als àmbits més propers (personal, familiar, escola).

L'objectiu general d'aquest taller és que les famílies que hi participen siguin capaces de comprendre i fer servir expressions quotidianes i frases molt senzilles, encaminades a satisfer les primeres necessitats en àmbits comunicatius i sobre temes molt propers als aprenents.

Aquest taller està dirigit per un professional de l'àmbit educatiu.

El taller de conversa s'adreça a persones que entenen el català , però els costa parlar-lo. L'objectiu és practicar la llengua de manera informal dins d'un grup de conversa conduït per un dinamitzador no professional .

Les sessions tenen com a objectiu adquirir competències bàsiques per a desenvolupar-se en situacions comunicatives de la vida quotidiana (saber presentar-se, respondre preguntes senzilles ...). També es treballa l'adquisició de vocabulari específic de diferents àmbits temàtics: la família, el menjar, els colors, la casa, etc. però principalment els relacionats amb l'escola.


Organitza: el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Serveis Territorials del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, AMPA/AFA, direcció d'escoles, i el SLC de Sant Boi de Llobregat.

Vols compartir aquesta notícia?