Protagonista del mes: Drogueria Martínez

Voluntariat per la llengua

La drogueria Martínez és un dels establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la llengua de Castelldefels.

Entrevistem el Pere Martínez, propietari de la Drogueria Martínez, de Castelldefels: "És gratificant rebre la visita d'una persona que està aprenent la meva llengua, sigui alumne o aprenent del Voluntariat per la llengua".

1/ Hola, Pere, quant temps fa que regentes aquest comerç? Ets primera generació a la botiga?

Hi soc des de fa 35 anys, quan el meu avi duia la botiga. Després va continuar el meu pare i ara, ja fa 9 anys que l'establiment està a nom meu. Així doncs, soc la tercera generació d'adroguers.

2/ Quins són els productes més venuts de la botiga?

Els de neteja, particularment aquells que no es troben fàcilment en altres llocs, com ara el percarbonat de sodi, el bicarbonat, el sabó negre, la cera per a terres... tipus de productes molt concrets. I a l'estiu el més venut són els insecticides de qualsevol tipus.

3/ Tens algun tipus de producte especial o que la gent no se l'esperi?

Tinc una sèrie de productes de venda a granel que quan la gent els veu es queden molt sorpresos i pregunten per a què serveixen; productes com ara la colofònia, la goma laca, la goma aràbiga, la cola de conill, etcètera.

4/ Quin tipus de clientela tens?

La clientela és molt de proximitat i potser més gran que jove. Això és perquè ha canviat la manera de fer la compra entre el jovent. Ara bé, quan algú d'aquests joves, que no té l'hàbit de fer la compra en drogueries, entra a la botiga per primera vegada, hi torna.

5/ Des de quan Drogueria Martínez és establiment col·laborador amb el Voluntariat per la llengua? Per quin motiu t'hi vas adherir?

Drogueria Martínez és establiment col·laborador amb el VxL des de febrer de 2011. M'hi vaig adherir per ajudar: és gratificant rebre la visita d'una persona que està aprenent la meva llengua, sigui alumne o aprenent.

6/ Recordes alguna anècdota relacionada amb l'alumnat o els voluntaris i aprenents que han vingut al teu establiments?

Sí, recordo l'anècdota més freqüent: alguns aprenents de Llatinoamèrica, i també alguns clients inicialment, es pensen que una drogueria és una farmàcia, com a molts dels països de Sud-amèrica, i entren a la botiga demanant algun medicament.

7/ Vols afegir alguna cosa més?

Bé, vull tornar a parlar sobre el que he comentat abans sobre els hàbits de compra: si els joves no tornen a les botigues de barri aquests comerços aniran tancant persianes a poc a poc. En aquest carrer hi havia cinc drogueries i ara només en queda la meva; això ha passat des de l'aparició de les grans superfícies i les facilitats d'aparcament que hi ofereixen. També haig de dir que jo no tinc fills i que espero que quan em jubili, que encara falta, hi hagi algú que vulgui continuar amb la drogueria i no es perdi el comerç de proximitat.

Agraïm al Pere la seva participació i animem el voluntariat i l'alumnat a visitar els establiments col·laboradors de Castelldefels: https://www.vxl.cat/establiments

Si voleu adherir el vostre comerç a la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de Castelldefels, us podeu adreçar a vxl.eramprunya@cpnl.cat

vxl.eramprunyà

Vols compartir aquesta notícia?