El Consorci per a la Normalització Lingüística celebra el Dia Mundial de la Poesia amb l’obra de Felícia Fuster i Josep Carner

Llengua i cultura > Foment de la lectura > DMP

  • El Consorci tanca el cicle dedicat al "príncep dels poetes" dins de l'Any Josep Carner, amb un joc de preguntes en línia sobre la seva obra

  • El CPNL col·labora a difondre activitats al voltant del poema "No em despulleu", de Felícia Fuster, autora de l'any 2021, que la Institució de les lletres Catalanes ha escollit per a l'acte central de la diada

  • Persones de referència al territori reciten poemes en català a les xarxes socials

La celebració del Dia Mundial de la Poesia al Consorci per a la Normalització Lingüística referma el reconeixement de Josep Carner com a autor literari de l'any 2020, amb un joc virtual de preguntes i explicacions de curiositats sobre l'obra del "príncep dels poetes", que es difondrà a les xarxes socials al voltant del 21 de març, data de la commemoració.

La difusió del joc virtual a través dels diferents comptes del Consorci (Twitter, Facebook i Instagram) és l'homenatge que l'organització ret a l'escriptor, com a cloenda de l'any literari en el 50è aniversari de la seva mort. Una commemoració que s'ha allargat fins ben entrat el 2021.


Acte central del Dia Mundial de la Poesia

Com cada any, el CPNL també col·labora amb diferents iniciatives en la commemoració del Dia Mundial de la Poesia i fa difusió de l'acte central que organitza la Institució de les Lletres Catalanes, amb les etiquetes #DMP_CPNL #DMP21. Enguany, l'autora escollida per a la commemoració és Felícia Fuster (Barcelona, 1920 - París, 2012), poeta, traductora, artista plàstica i feminista compromesa. El seu poema "No em despulleu", traduït a 21 llengües, també en llengua de signes catalana, protagonitzarà l'acte central del Dia Mundial de la Poesia, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, que tindrà lloc el 21 de març, a les 17 h, a l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

A través de la recitació del poema en nombroses llengües, la Institució de les Lletres Catalanes vol mostrar la riquesa mundial de la comunicació poètica, més enllà de fronteres i diversitats culturals.


Poesia amb veus del territori

Amb la voluntat de reforçar els vincles del Consorci amb l'entorn, els centres de normalització lingüística desplegats per Catalunya fan sentir poesia a les xarxes amb la col·laboració de persones referents del territori.

Així, es podrà escoltar un fragment de "Portes endins", interpretat per l'autora i artista Noemí Morral, del Centre de Normalització Lingüística (CNL) d'Osona, o el poema "M'aclame a tu", de Vicent Andrés Estellés, recitat per Irene Prades, bibliotecària de Tortosa, del CNL de les Terres de l'Ebre, entre molts altres exemples que es publicaran a les xarxes socials.


Dia Mundial de la Poesia

El 1999, durant la 30a Conferència General a París, la Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia, per ressaltar una de les formes de més valor de l'expressió identitària i lingüística de la humanitat.

Vols compartir aquesta notícia?