El Consorci per a la Normalització Lingüística celebra el Dia Internacional del Joc

Oci i consum > I tu, jugues en català?

  • El programa "I tu, jugues en català?" emetrà una sèrie de vídeos dedicats a jocs tradicionals

  • L'efemèride coincideix amb l'arrencada del canal "I tu, jugues en català?" a YouTube

El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional del Joc, el 28 de maig, amb l'emissió d'una sèrie de vídeos amb anècdotes i curiositats sobre jocs tradicionals. Així, els escacs, el Monopoly, el dòmino, el parxís i la botifarra seran els primers jocs de taula que el programa 'I tu, jugues en català?' difondrà setmanalment a través del nou canal Youtube, com una manera popular i familiar d'inaugurar aquesta xarxa.

Els vídeos es difondran a les xarxes amb les etiquetes #itujuguescpnl i #diadeljoc per a Twitter; i amb les etiquetes #itujuguescpnl, #diadeljoc, #diainternacionaldeljoc i #internationaltabletopday per a Instagram, a través dels comptes dels 22 centres de normalització lingüística que el Consorci té a tot Catalunya.

La iniciativa se suma a altres propostes que també durà a terme el Consorci, com el joc d'escapada que organitza el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, amb els accents diacrítics com a protagonistes. Es tracta d'un joc d'escapada virtual amb la llengua catalana i la ciutat de Barcelona com a protagonistes.

El programa 'I tu, jugues en català?' del Consorci per a la Normalització Lingüística té com a objectiu fomentar l'ús del català a través del joc; donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català, i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

Vols compartir aquesta notícia?