Un tomb per les llengües del món de la mà de David Valls

Llengua i cultura

Xerrada organitzada pel Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat com a celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

El 3 de març, una setantena de persones, entre alumnes, voluntaris i públic en general, vam tenir l'oportunitat de fer un tomb pel món a través de les llengües de la mà de David Valls, lingüista, autor del llibre Les llengües de l'Anaconda i col·laborador del programa de Catalunya Ràdio Els viatgers de la gran Anaconda.

D'una manera amena, divertida i fomentant la participació del públic, que formava un bon mosaic lingüístic (hi havia parlants de polonès, llombard, urdú, panjabi, amazic, àrab, romanès, mandinga, italià, castellà, gallec i portuguès, entre d'altres) ens va explicar moltes curiositats sobre diverses llengües del món.

Així, vam saber com es va poder ressuscitar una llengua extingida, el wampanoag, a l'estat de Massachusetts. També que llengües tan, a priori, allunyades com l'urdú, el català o l'anglès són de la mateixa família, la indoeuropea, i que una de les llengües d'Austràlia, el dyirbal, té un gènere gramatical per designar els animals comestibles.

Abans de finalitzar l'acte, els assistents van poder participar en un concurs que consistia a respondre tres preguntes sobre l'explicació del conferenciant i vam repartir diversos premis.

La xerrada, organitzada pel Servei Local de Català, i amb la col·laboració de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, estava emmarcada en la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, que s'esdevé el 21 de febrer.

SLC de Sant Boi de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?