25 anys fent bategar el català

CNL Eramprunyà

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 9 d'octubre de 2018

Nou quadern de la col·lecció Parlem tu i jo

Pompeu Fabra és el novè quadern de la col·lecció, dedicat monogràficament a l'insigne lingüista.

Nou quadern de la col·lecció <em>Parlem tu i jo</em>

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha elaborat la col·lecció Parlem tu i jo, adreçada a les persones que participen al Voluntariat per la llengua. Aquesta col·lecció disposa de nou volums publicats:

El primer quadern, Viatgem pel món, és un text de Josep M. Espinàs, un còmic de Giovanni Castro i propostes de lectures i activitats relacionades amb els viatges per facilitar i  enriquir el diàleg  en les trobades de les parelles lingüístiques.

El segon, Tens temps? Què fem? té com a tema central el temps lliure i s’organitza en cinc apartats amb propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.

El tercer, Ens entaulem? se centra en el menjar i el beure. Conté un text de Ramon Solsona, un còmic de David Parcerisa i diverses propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.

El quart, Anem a casa? ens proposa llegir i conversar sobre diferents aspectes relacionats amb les cases on vivim. Conté la narració de Rafael Vallbona Les cases perdudes i el còmic La recerca, de Mercè Godàs.

El cinquè, Tot tipus de famílies, té la família com a tema central i inclou un conte de Sònia Moll, un còmic de Marta Comas i tot de propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.

El sisè, Mirant al cel, vol facilitar la conversa a l'entorn de la diversitat religiosa i incorpora un text d'en Vicenç Villatoro i el còmic Pikorua. Els camins de l'amistat, de l'Albert Climent.

El setè, Mou-te!, té com a tema central la pràctica de l'esport. Compta amb la col·laboració de Xevi Sala Puig, que signa la narració, i de Toni il·lustració i David Vila, autors del còmic.

El vuitè quadern, La salut, ens proposa un seguit d'activitats per conversar sobre diferents aspectes relacionats amb la salut. Compta amb la col·laboració de David Vila, que signa la narració, 

El novè quadern, Pompeu Fabra, commemoratiu de l'Any Fabra, compta amb la col·laboració de Mònica Batet, que signa la narració, i de Gemma Pauné (guió) i Oriol Garcia (il·lustracions), autors del còmic La desaparició.

Parlem tu i jo és una col·lecció pensada per promoure el diàleg i la conversa, i alhora reforçar l'aprenentatge de la la llengua a través de la lectura. El material s'adreça tant a les persones que participen en el programa Voluntariat per la llengua o en clubs de lectura com als alumnes dels cursos de llengua catalana.


vxl.eramprunyà
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes