25 anys fent bategar el català

CNL Eramprunyà

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 13 de juny de 2018

Visita comentada a l’exposició "El Llobregat. 1 delta, 6 pobles", al Museu de Gavà

Com a cloenda de les trobades lingüístiques del curs 2017-18

Visita comentada a l’exposició

El dijous 7 de juny, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua, usuaris de les caminades saludables, tertulianes del club de lectura fàcil i alumnat dels cursos del Servei Local de Català de Gavà van gaudir d'una visita comentada a l'exposició "El Llobregat. 1 delta, 6 pobles". Aquesta exposició itinerant s'ha pogut veure al Museu de Gavà fins al dia 10 de juny.

L'exposició gira entorn dels diversos aspectes de la relació entre les persones i el riu al llarg de la història a les poblacions de Cornellà, Viladecans, Sant Boi, Gavà, l'Hospitalet i el Prat. La visita comentada va anar a càrrec de les dinamitzadores del Voluntariat per la llengua de Gavà, el municipi amfitrió, i Cornellà, municipi visitant. Les guies van explicar les diverses riuades que hi ha hagut i com s'aprofita l'aigua del riu per beure, conrear, pescar, per a les fàbriques, etc. Els assistents, tant de Gavà com de Cornellà, van voler dir-hi la seva i van afegir a la visita els comentaris relacionats amb fets que havien viscut de joves o que els havien explicat familiars quan eren petits. 

La guia didàctica que es va lliurar als assistents va ser gentilesa de la dinamitzadora VxL de Cornellà.

Després de l'exposició, el grup va pujar al pis superior del Museu de Gavà on va poder visitar l'exposició permanent d'aquest equipament cultural, "Gavà, les veus del paisatge".

Agraïm a la dinamitzadora i a les voluntàries del Voluntariat per la llengua de Cornellà la seva visita i les aportacions i comentaris fets que van ajudar a completar el coneixement dels continguts històrics de l'exposició.


VxL Eramprunyà
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes