25 anys fent bategar el català

CNL Eramprunyà

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 27 de febrer de 2018

Visita comentada a l’exposició "El Llobregat, 1 delta i 6 pobles"

Voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua del Prat i Gavà van anar a Cornellà a fer una visita conjunta amb usuaris del VxL de Cornellà.

Visita comentada a l’exposició

El dimecres 21 de febrer, diversos membres del Voluntariat per la llengua del Prat i de Gavà van poder fer una visita a peu pel parc de Can Mercader guiats per la dinamitzadora del VxL de Cornellà, Helena Pibernat. Van poder veure els llacs, l'amfiteatre i les cases dels comtes de Bell-lloc. El grup va quedar sorprès per la grandària del parc i els va agradar molt de poder-ne conèixer la història.  

Un cop feta la visita al parc, el grup es va reunir amb més voluntaris i voluntàries de Cornellà i tots plegats van visitar el Palau Mercader on van veure l'exposició ​El Llobregat, 1 delta i 6 pobles. L'Ajuntament de Cornellà va tenir la gentilesa d'obrir l'espai expressament per al grup del VxL i van poder gaudir de les explicacions d'una guia. L'exposició gira entorn dels diversos aspectes de la relació entre les persones i el riu al llarg de la història a les poblacions de Cornellà, Viladecans, Sant Boi, Gavà, l'Hospitalet i el Prat. La guia va explicar les diverses riuades que hi ha hagut i com s'aprofita l'aigua del riu per beure, conrear, pescar, per a les fàbriques, etc.

Després de l'exposició, el grup va pujar al pis superior del palau de Can Mercader on va poder visitar el museu de matemàtiques. El grup va recórrer les sales i va poder fer algun dels exercicis proposats. La majoria van coincidir que els agradaria molt tornar-hi, especialment per portar-hi infants i poder passar una bona estona amb les matemàtiques.

Amb tot plegat, el grup va passar una tarda ben distreta i entretinguda.


vxl.eramprunyà
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter