25 anys fent bategar el català

CNL Eramprunyà

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 15 de febrer de 2017

Xerrada a Gavà sobre còmic en català

A càrrec de Jordi Riera, conegut divulgador del món del còmic

Xerrada a Gavà sobre còmic en català

Jaume Vilarrubí i Jordi Riera

El dimarts 14 de febrer va teni lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà una xerrada sobre còmic en català a càrrec de Jordi Riera, conegut divulgador del món del còmic.

El Jaume Vilarrubí, expert en còmic de la Biblioteca JSV, va ser l'encarregat de presentar el Jordi Riera. El Jordi ens va fer un interessant recorregut pel món del còmic des de l'antecedent de les auques fins el moment actual, passant per les històriques revistes gràfiques L'Esquella de la Torratxa, Sigronet, La Nuri, Virolet, Els Infants, Història i Llegenda, la mítica Cavall Fort, L'infantil, Patufet i els còmics més actuals protagonitzats per Bibi i Tobi, Tintín o Marsupilami, entre d'altres. 

Aquesta xerrada ha estat una activitat complementària de l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català", iniciativa conjunta de la Biblioteca JSV i el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà.

.................................................................................................................................................................

Breu currículum de Jordi Riera Pujal:

És un artista plàstic, escriptor, estudiós i divulgador del còmic i l'humor gràfic. Va estudiar dibuix, pintura, disseny gràfic i fotografia a l'escola Eina de Barcelona. Ha fet més d'una trentena d'exposicions individuals i col·lectives en diversos indrets de Catalunya. 

Treballa com a estudiós i divulgador del món del còmic, l'humor gràfic i l'animació i escriu articles per a TebeosferaNúvol i Nació Digital. També escriu articles per a llibres, dirigeix exposicions i dona conferències. L'any 2008 va publicar en forma de web un recull de les publicacions de còmic editades en català després de la Guerra Civil. L'any 2011 aquesta web, molt ampliada pel que fa a dades i imatges, es va editar en forma de llibre. L'estiu del 2013 va impulsar el naixement de la revista cultural Tentacles, publicació de la qual és codirector. Des de l'any 2015 és el director de continguts del museu digital dedicat a l'humor gràfic Humoristan.

Notícia al portal del Voluntariat per la llengua

vxl.eramprunyà 


vxl.eramprunyà
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter