25 anys fent bategar el català

CNL Eramprunyà

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Des del dilluns, 6 de febrer de 2017 a les 16:40 fins al dissabte, 25 de febrer de 2017

Exposicions

Exposició "Vinyetes: història del còmic en català"

Biblioteca Josep Soler Vidal: - Plaça de Jaume Balmes, s/n
Gavà

Del 6 al 25 de febrer arriba l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català" a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà; aquesta exposició és una mostra que fa un breu recorregut per diferents temes clau del que ha estat i és el còmic en català amb la intenció d'ajudar a descobrir i promoure el món del còmic. Aquesta mostra és una iniciativa conjunta de la Biblioteca JSV i el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà.

"Vinyetes: història del còmic en català" posa de manifest les principals activitats, tendències i necessitats del moment i els moments més significatius de la història del còmic en català. També s'hi mostren l'evolució dels il·lustradors als ninotaires de l'escola catalana, representacions de les principals escoles de còmic i mites del còmic, i la figura de l'heroi. Acaba l'exposició un plafó dedicat a traductors, guionistes i editorials en llengua catalana.

La mostra s'inscriu dins de la campanya del CNL de Barcelona "Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català" (el títol vol ser una reivindicació de les onomatopeies catalanes), que vol donar a conèixer i fer visibles les publicacions en català per fonamentar-ne el consum, animar les indústries culturals i les editorials a consolidar-ne i ampliar-ne les edicions.

L'exposició es podrà visitar en horari d'atenció al públic.
Per a visites en grup caldrà reservar hora (vxl.eramprunya@cpnl.cat).

Enllaços relacionats
Exposició

L'exposició "Vinyetes: història del còmic en català" a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura, en el moment de la seva creació


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter