Una vintena de persones del VxL del Prat van visitar l'exposició "Menja, actua, impacta".

Voluntariat per la llengua

El 26 d'octubre a la tarda unes 20 persones que participen a les tertúlies del programa Voluntariat per la llengua al Prat de Llobregat van fer la primera sortida d'aquest curs. Es tracta d'una visita guiada a l'exposició Menja, actua, impacta, que es pot veure a la Fundació Catalana de l'Espai, al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat.

El recorregut d'aquesta exposició, que comença amb un vídeo molt impactant, mostra les problemàtiques associades a l'emergència planetària global, amb una crisi alimentària agreujada pel canvi climàtic que comporta importants problemes de malbaratament d'aliments, de sostenibilitat, salut, fam, desnutrició, sobrepès, desigualtats i injustícies alimentàries, etc. 

Durant la visita les persones participants van poder conèixer algunes accions que podem fer per intentar revertir aquesta situació: optar pel comerç de proximitat i de temporada, reduir el consum de proteïna animal i d'aliments ultraprocessats, reduir el malbaratament alimentari, utilitzar menys plàstic i més envasos reutilitzables, etc. 

Al final del recorregut tots els participants es van poder sumar de manera simbòlica a la "revolució" per revertir aquesta situació del nostre planeta, posant la mà en un aparell que comptabilitza les persones que subscriuen el compromís d'actuar en favor de la Terra.

Vols compartir aquesta notícia?