El Consorci per a la Normalització Lingüística obre la inscripció per als cursos de català de la tardor

Cursos de català

A partir d'avui dilluns s'hi poden inscriure només els antics alumnes i, de dimecres 14 a divendres 16 de setembre, tothom. En aquesta inscripció s'ofereixen 1.400 cursos de tots els nivells, majoritàriament d'inicials i bàsics

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) inicia el període d'inscripcions als 1.400 cursos de català de tots els nivells que començaran durant el setembre. A partir d'avui dilluns, l'alumnat del torn preferent, és a dir que ha participat a algun curs del CPNL l'últim any, pot fer la inscripció. Entre el dimecres 14 i el divendres 16 de setembre, ho podrà fer el nou alumnat. Les sol·licituds d'inscripció es poden fer en línia a la plataforma d'inscripció i tràmits o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines arreu de Catalunya, i s'atenen per ordre d'arribada.

L'oferta formativa prevista per al primer trimestre del curs 2022-2023 supera les 28.500 places. La majoria són de nivells inicial i bàsic, per tal de garantir l'atenció prioritària a les persones amb pocs o nuls coneixements del català. En aquesta inscripció, el CPNL oferirà uns 60 cursos del nivell superior (C2). Tots els cursos d'aquest nivell seran en línia. Com a novetat, hi haurà dos formats diferents per fer el curs. D'una banda, l'anual, que consta de 90 hores i es farà al llarg del curs acadèmic i, de l'altra, el format semestral, que es podrà cursar de setembre a febrer, amb el mateix nombre d'hores però que requerirà una dedicació més intensiva de l'alumne. En ambdós casos es farà un examen final presencial que, en cas que l'estudiant el superi, atorgarà la titulació oficial.

Entre les novetats d'aquesta inscripció hi ha l'ampliació de la reducció del 50 o el 70% de la matrícula a tots els nivells de llengua. Podran sol·licitar-la les persones en situació de precarietat, pensionistes, membres de família monoparental o nombrosa, o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. Els cursos inicials i bàsics continuen sent gratuïts per a tots els aprenents.

Vols compartir aquesta notícia?