25 anys fent bategar el català

CNL El Prat de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 19 d'octubre de 2018

Cloenda dels actes de l’Any Fabra al Prat

Cloenda dels actes de l’Any Fabra al Prat

A la fotografia, Pompeu Fabra amb l’alcalde del Prat Josep Gibert i Pascual, a l’esquerra, i el regidor Joan Bruxola i Marcè, a la dreta, al vaixell presó Uruguay, l’any 1934.

La seu d'Amics d'El Prat va acollir l'últim acte de l'Any Fabra al Prat. Amb el títol Pompeu Fabra: salvar la llengua!  Joan Puig Malet va fer un recorregut a través de la vida i obra del mestre, amb una aturada molt especial  per mostrar, en imatges, la relació de Pompeu Fabra i el Prat.

La xerrada va ser molt interessant i amena, amb un col·loqui al final de l'acte, en què es va fer manifest el coneixement i l'interès  del públic assistent de la figura del mestre.

Vam poder descobrir detalls anecdòtics com el nom familiar del mestre, en Peio; o que el president Manuel Azaña en una visita a Barcelona es va sorprendre perquè la gent aplaudia Fabra pel carrer; o que un militar cridava "Abajo la inteligencia", mentre cremava la casa de Fabra...

Els actes de l'Any Fabra al Prat de Llobregat han estat fruit de la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, la Direcció General de Política Lingüística, l'Ajuntament del Prat, el CNL El Prat de Llobregat i l'entitat Amics d'El Prat.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes