“Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure” a Ràdio Cornellà

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Comencem el programa de la quinzena presentant la nova campanya de la Generalitat per impulsar l'ús del català, "Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure", que recupera la figura de la Queta, protagonista de la campanya el 2005, aquest cop però amb diverses veus amb l'objectiu que el ciutadà percebi el català com una llengua compartida, i diluir o reduir els prejudicis sobre el parlar de l'interlocutor.  

Tot seguit, es recorda als oients interessats a fer un curs que tot just han començat les inscripcions i s'aprofita per presentar el carnet digital de l'alumnat i alguns dels avantatges culturals dels quals poden gaudir.

En relació amb l'increment de l'ús de la llengua, parlem de les accions fetes en el marc del Pla Ofercat durant aquest any amb col·laboració de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) i la Diputació de Barcelona. S'explica l'assistència a la xerrada feta pels tècnics de Consum de la Diputació per informar sobre els requisits mínims als establiments i a les parades dels mercats Marsans i Centre, en la qual vam presentar el Centre de Normalització Lingüística i els serveis que oferim.

Acabem l'espai amb un recurs en línia adreçat al personal de l'Administració per millorar la comunicació amb el ciutadà, la Guia del llenguatge planer, iniciativa de la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.   

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?