El Voluntariat per la llengua a Ràdio Cornellà

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

El programa d'aquesta quinzena l'hem dedicat al Voluntariat per la llengua i a l'acte de cloenda de la 40a edició del programa a Cornellà de Llobregat. Helena Pibernat explica que ha estat un curs encara marcat per la pandèmia fins a l'abril, motiu pel qual no s'havia pogut fer la tradicional lectura de poemes i s’ha decidit recuperar-la en un acte de cloenda que es farà a la Biblioteca Sant Ildefons amb voluntaris i aprenents del programa. Afegeix que l'acte s'emmarca en les commemoracions de Joan Fuster i Gabriel Ferrater, dels quals es llegiran poemes, tot i que també se n'han inclòs d'altres autors com ara Joan Margarit o Josep Carner.

Per fer un tast de l'acte, també ens acompanyen la Maria, voluntària de fa més de 10 anys, i l'Ana, aprenenta des d’en fa tres. Totes dues comenten la seva experiència com a participants del programa de voluntariat, ens expliquen algunes anècdotes viscudes amb les seves parelles lingüístiques i ens llegeixen dos dels poemes triats per a l'acte de cloenda.

Acabem l’espai recuperant la informació avançada al principi sobre els cursos intensius d'estiu i el període d'inscripció.   

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?