El CNL de Cornellà de Llobregat obre les aules a l’alumnat dels cursos de català

Cursos de català

Una quarantena d'alumnes dels cursos en línia de català han passat pel centre durant aquest mes de juny per fer les proves homologades i obtenir el certificat de català corresponent.

Han acabat els cursos del tercer trimestre i després d'haver estudiat en línia, els alumnes dels cursos homologats s'han hagut d'examinar de manera presencial. Al CNL de Cornellà de Llobregat, ho han fet 10 alumnes del nivell C2, 19 de Suficiència 3 i 10 de l'Intermedi 3.

Cal recordar que els cursos oferts en modalitat en línia són desterritorialitzats, la qual cosa vol dir que el tutor o tutora pot ser a qualsevol punt de Catalunya o els alumnes d'un curs determinat poden viure a qualsevol municipi del territori, i fins i tot a fora. No obstant això, l'alumnat ha pogut escollir el CNL més proper al seu lloc de residència per examinar-se.

Curs intensiu de nivell Bàsic 1

A banda de fer exàmens, també s'han obert les portes de l'aula 1 per realitzar-hi un curs intensiu de nivell Bàsic 1. Aquet curs, de 45 hores, es farà de l'1 al 30 de juliol en sessions de dues hores diàries de dilluns a divendres.

Es tracta d'un curs organitzat amb la col·laboració del Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat amb l’objectiu que les persones nouvingudes puguin tenir un primer contacte formal amb la llengua per tal de començar a aprendre-la i usar-la.

D’altra banda, per poder tramitar el certificat d'arrelament social, s'ha d'acreditar un mínim de 45 hores de formació en llengua catalana.

Més cursos d’estiu

Retornant a la virtualitat, aquest mes de juliol també es farà un curs de nivell Elemental 2 amb l'alumnat del curs en línia d'Elemental 1 que es va realitzar entre el 17 de maig i el 18 de juny.

Aquest nou curs s'ofereix en modalitat virtual, a diferència de l'anterior, la qual cosa permetrà els alumnes interactuar amb la resta de companys i companyes del curs i, per tant, posar en pràctica les habilitats orals.

Recordem que aquest curs és part del programa Aprèn.cat, fruit de la col·laboració iniciada l'any 2011 entre el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

CNL de Cornellà de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?