Aquesta quinzena, a l’”Espai de català”, més recursos lingüístics en línia

Difusió > Espais lingüístics als mitjans > Ràdio

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Comencem l'espai informant dels nous cursos que han començat en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta de dos cursos de nivell Elemental 1, que apleguen una quarantena de persones que treballaran durant un mes en modalitat en línia per reforçar els seus coneixements de català amb l'objectiu d'augmentar les opcions de feina.

D'altra banda, també recordem que aquest divendres, 28 de maig, es donaran a conèixer els tutorials guanyadors del concurs JOCen10', organitzat en el marc del programa "I tu, jugues en català?".

Tot seguit, enllacem amb el programa de fa quinze dies per continuar parlant de recursos lingüístics en línia, en aquesta ocasió, però, per a persones que ja tenen coneixements i que volen resoldre dubtes per millorar la qualitat dels seus textos. Ens centrem en tres publicacions de la col·lecció "Criteris lingüístics", en què es tracten qüestions convencionals de la llengua: abreviatures, majúscules i minúscules, i el llenguatge sexista. D'altra banda, també fem un repàs d'altres eines per resoldre dubtes generals, com per exemple l'Optimot, del qual en comentem algunes característiques.

Tanquem el programa recordant a empreses i entitats que tenen a la seva disposició el Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) del CNL de Cornellà de Llobregat, a través del qual s'ofereixen tant correccions i traduccions com formació a mida i plans lingüístics personalitzats, entre altres serveis.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

CNL de Cornellà de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?