A l’”Espai de català” d’aquesta quinzena, presentem diferents recursos per aprendre català i practicar-lo

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Comencem l'espai parlant d'una nova proposta didàctica de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), "Fils de conversa", un material interactiu creat amb l'objectiu de promoure la conversa i, per tant, com a recurs per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, però també com a material per a professorat, alumnat i tothom que vulgui practicar i aprendre la llengua.

D'altra banda, aprofitem per recordar la disponibilitat en línia d'altres recursos d'acolliment lingüístic com ara les publicacions Vocabulari en imatges i Comencem a parlar; la col·lecció Aprenem català des de..., que es pot trobar en deu llengües diferents, i el curs oral de català "Ep! Escolta i parla", entre d'altres.

A continuació, presentem una iniciativa del diari Ara per fer visibles paraules en desús o que tenen un ús molt reduït. L'acció, que rep el nom de Re'mot, consisteix a proposar paraules d'aquestes característiques, de les quals un jurat en seleccionarà 10 que passaran a votació popular per escollir-ne una, la paraula guanyadora. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la DGPL.

Tanquem el programa recordant que diumenge, dia 16, és el darrer dia per votar el tutorial que s'endurà el tercer premi del concurs JOCen10'; des del Voluntariat per la llengua fem una crida per trobar persones voluntàries, i no volem acabar sense agrair la participació en l'acció organitzada des del CNL per Sant Jordi, 'Recomana'm un llibre'.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

CNL Cornellà

Vols compartir aquesta notícia?