El CNL de Cornellà de Llobregat s’afegeix a les activitats de Sant Jordi i la Jordiada 2021

Llengua i cultura

La celebració d'enguany, marcada per la pandèmia i les mesures sanitàries, tindrà una presència important a les xarxes socials.

Aquest 2021 el CNL s'ha volgut sumar a la diada de Sant Jordi, i a les activitats organitzades en el marc de la Jordiada de Cornellà de Llobregat, amb la difusió d'una sèrie de vídeos en què el personal del centre, alumnes i col·laboradors ens fan un seguit de recomanacions literàries.

Així doncs, durant dues setmanes, del 22 d'abril al 9 de maig, compartirem des dels comptes de Twitter, Facebook i Instagram del CNL, una dotzena de llibres de diversos gèneres i temàtiques que, entre tots, abasten un públic ben divers.

L'objectiu de l'acció és fomentar la lectura d'obres en llengua catalana, i afavorir l'intercanvi i la descoberta de nous referents literaris.

SANT JORDI AL CPNL

Amb l'etiqueta general #SantJordiCPNL -i altres etiquetes específiques-, el CPNL impulsa diferents iniciatives vinculades a la diada que posen el focus en l'ús de la llengua catalana. Així, llegir, escriure, conversar o escoltar música en català esdevenen eixos centrals de la celebració enguany marcada, també, per les restriccions provocades per la pandèmia.

La creativitat del Consorci, habitual en totes les actuacions d'aquesta organització, aflora encara més en commemoracions com la diada de Sant Jordi, a través d'iniciatives pròpies o compartides amb les administracions locals o altres organitzacions del territori.

Podeu consultar totes les activitats programades a l'agenda d'actes de Sant Jordi del Consorci per a la Normalització Lingüística.

XXVIII JORDIADA

Després del lapse d'un any, torna la Jordiada, celebració organitzada per diverses entitats del municipi i que enguany arriba a la vint-i-vuitena edició, dedicada al centenari de la pedagoga i escriptora Teresa Juvé.

El tret de sortida va ser ahir, dijous 22 d'abril, amb el pregó, que va anar a càrrec del CEIJ Mowgli, que fa 50 anys. L'acte va ser presencial, tot i que amb accés restringit, i també es va poder seguir a través del compte d'Instagram de la Jordiada.

El programa d'enguany, tot i estar marcat per la virtualitat, també inclou algunes activitats presencials.

CNL Cornellà

Vols compartir aquesta notícia?