Jocs i joguines i llenguatge col·loquial, a l’’Espai de català’ d’aquesta quinzena

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

A tocar de Nadal, comencem l'espai parlant de la campanya del programa 'I tu, jugues en català?', que té com a objectiu fomentar l'ús del català a través del joc ja que -com s'explica-, permet practicar la variant més col·loquial de la llengua i millorar la competència lingüística.

Es destaca la difusió del programa a través de les xarxes socials i del web, ja que les mesures per la COVID-19 no permeten realitzar les activitats presencials que normalment es feien. Així doncs, actualment s'ha engegat una campanya en què es presenten diferents jocs, com ara el joc de cartes 4DataBrokers i el joc de taula Catan, que s'afegeixen a la sèrie de vídeos que es van presentar a la primavera i que es poden veure al canal de Yotube del programa.

Pel que fa a la feina amb botigues i establiments, amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català, es comenta que actualment s'està col·laborant amb l'Abacus i el Museu de les Matemàtiques, però que s'està treballant per ampliar el nombre de botigues adherides al programa. Per adherir-s'hi, cal tenir una oferta en català, garantir l'ús del català al clients i col·laborar en la difusió dels jocs, les joguines i les activitats que s'organitzen al CNL de Cornellà.

A continuació, es presenten els premis E-Tech 2020 i, concretament, el guardó a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC, que aquest any ha estat per l'empresa Interactiu, que ha creat l'aplicació LaCompra, una eina que vol ajudar el comerç local, de proximitat, a digitalitzar-se per oferir una alternativa sostenible a les grans plataformes de venda en línia.

Per acabar el programa, tornem al llenguatge col·loquial i, fins i tot, vulgar amb una llista d'insults que se solen proferir en castellà.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

CNL de Cornellà de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?