25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 16 de maig de 2018

El president del Parlament explica al CNL de Cornellà el funcionament de la cambra

En aquesta ocasió, la visita al Parlament que cada any fa el CNL de Cornellà va tenir uns acompanyants de luxe: Roger Torrent, el president, i Magda Casamitjana, diputada del Parlament.

Una trentena d'alumnes van voler veure la seu del parlament més antic d'Europa

La visita tenia lloc just l'endemà de l'elecció del president de la Generalitat de Catalunya i, per tant, tots els assistents van poder conèixer de ben a prop l'hemicicle en què s'havia portat a terme el debat d'investidura el dia abans. Una trentena d'alumnes van poder sentir les explicacions sobre les tasques que du a terme el Parlament directament pel president i per la diputada Magda Casamitjana. Roger Torrent va explicar quines funcions tenia l'organisme, la mesa i el president mateix i la diputada va explicar casos concrets de temes que havien aconseguit legislar des del Parlament, com ara la protecció del dret universal de l'habitatge, la sanitat universal, etc. A més, també van respondre totes les preguntes que els van fer els assistents i es van oferir perquè es posessin en contacte amb els diputats cada vegada que un col·lectiu considerés algun tema que s'hauria de treballar més des del Parlament.

El president del Parlament abans de marxar va donar dos consells als assistents: "primer, seguiu l'activitat i tota la feina que fa el Parlament i, segon, sigueu crítics".

Després de les seves explicacions més pràctiques, la guia va continuar la visita pel saló dels passos perduts i el passadís dels canelobres mentre explicava la història de l'edifici.

La visita estava inclosa dins les activitats complementàries als cursos que cada any organitza el Centre de Normalització Lingüística de Cornellà per als seus alumnes. En aquest cas, es tractava d'una de les activitats que més èxit sol tenir entre l'alumnat. I tant és així que aquesta vegada es van haver de fer dues visites, una al matí i una altra a la tarda. 

Si voleu, podeu veure un petit vídeo resum de la sortida al nostre canal de Youtube.


SCC (CNL Cornellà)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes