25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 13 d'abril de 2018

Èxit de les pràctiques lingüístiques de l'alumnat dels Bàsic 3 del CNL de Cornellà

Una vintena d'alumnes dels cursos de català de Cornellà han dut a terme pràctiques lingüístiques en establiments de la ciutat

Èxit de les pràctiques lingüístiques de l'alumnat dels Bàsic 3 del CNL de Cornellà

El CNL de Cornellà ha pilotat les pràctiques lingüístiques en els cursos de català de Bàsic 3, amb l'objectiu que una de les activitats de curs sigui practicar la llengua en contextos i en situacions comunicatives reals. I així aprendre la llengua adquireix un significat rellevant per a usar-la.

Des de finals de febrer fins a Setmana Santa una vintena d'alumnes han fet més de 50 pràctiques lingüístiques en 24 establiments col·laboradors de Cornellà.

El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa pràctiques lingüístiques en establiments comercials de tot Catalunya, amb l'objectiu de complementar el coneixement de la llengua dels alumnes de català i com a estratègia per promoure l'extensió de l'ús de la llengua, gràcies al compromís i la implicació del sector comercial.

Les pràctiques lingüístiques són situacions comunicatives fora de l'aula, que ajuden a desenvolupar les competències orals en català i a guanyar confiança en el seu ús. Amb aquesta finalitat, el marc dels comerços garanteix un context de proximitat, on les interaccions comercials afavoreixen el reforç del vocabulari i l'ús repetit de determinades estructures lingüístiques.

Una enquesta del 2017, duta a terme pel CPNL a 131 establiments col·laboradors que han acollit pràctiques lingüístiques, revela que és una activitat que els comerciants valoren positivament. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes