25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 1 de febrer de 2018

Bruce Teixeira, del CNL de Cornellà, un dels finalistes del II Concurs fotogràfic 'I tu, jugues en català?'

La fotografia que va enviar l'alumne del CNL de Cornellà Bruce Teixeira, del curs de Bàsic 3, va assistir a l'acte de lliurament de premis amb alguns dels seus companys i la professora.

Bruce Teixeira, del CNL de Cornellà, un dels finalistes del II Concurs fotogràfic 'I tu, jugues en català?'

El II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?" ha consistit a penjar fotografies a Instagram que relacionin el joc i el català, amb l'etiqueta #jugacpnl. D'un total de 350 fotografies, el jurat n'ha seleccionat 15 de finalistes, que han tingut un reconeixement públic durant l'acte, per la qualitat i la creativitat. Pel que fa a les tres obres guanyadores, cadascuna de les tres millors imatges ha aconseguit diversos premis cedits per les empreses i institucions patrocinadores.

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i diversos representants de les empreses i institucions patrocinadores van lliurar ahir al vespre, a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, de Barcelona, els premis del II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?", organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, de l'1 al 15 de novembre de 2017.

Durant la seva intervenció, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, va agrair la participació dels concursants i la feina del jurat en seleccionar les fotografies guanyadores. També va destacar que «la llengua és un vincle de relació en el joc» i va recordar que «aprendre català significa estar en igualtat d'oportunitats amb la resta de la societat».

​La foto finalista que va enviar l'alumne del CNL de Cornellà, Bruce Teixeira

El concurs, enguany, ha comptat amb Pilar Aymerich com a presidenta del jurat. Aymerich, fotògrafa catalana de vàlua i prestigi reconeguts, que va destacar "l'originalitat, la qualitat fotogràfica, l'enquadrament i la il·luminació" de l'obra de molts dels participants, així com "l'esforç del CPNL per promocionar el joc en català".

El jurat també l'han format Josep M. Serrano, director de Serveis a la Joventut de XANASCAT; Benjamín Amorín García, responsable de Devir TV i de l'àrea de Comunicació de Devir Iberia; Isaac Lópezcommunity manager de la cooperativa Abacus, i Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística.Empreses i entitats compromeses amb el joc en català

Durant el transcurs de l'acte de lliurament de premis, des de l'àmbit de les empreses relacionades amb la producció dels jocs i els joguines, el Sr. Benjamín Amorín, responsable de Devir TV i de l'àrea de Comunicació de Devir Iberia, va manifestar el seu compromís amb la llengua en el joc, perquè «és bàsic que una interacció tan personal i vital com aquesta es faci a través de la llengua més natural i espontània».

Les diferents empreses i entitats col·laboradores -Xanascat, Teatre Nacional de Catalunya, Abacus, restaurant El Racó de l'Avi Melcior, Devir Iberia, Sembra, Kibo Factory, La Fallera Calavera i Cap de Colla- valoren positivament la implicació en el projecte, pel valor afegit que suposa en el servei que totes elles ofereixen. Un compromís que va ser públicament reconegut i agraït per part del Consorci per a la Normalització Lingüística.

La nota més juganera de la jornada la va posar la Cia. de Jocs l'Anònima, una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per la promoció i la divulgació dels jocs tradicionals i populars a Catalunya. D'una manera molt entretinguda i festiva, van fer participar el nombrós públic assistent per mitjà del joc del Quintcatxo, especialment creat per a l'ocasió.

L'organització del II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?" es mostra satisfeta amb la resposta obtinguda i ja està treballant en el format de la propera edició.


SCC (CNL Cornellà)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes