25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 23 de novembre de 2017

Alumnes i participants del VxL de Cornellà s'introdueixen en el món del doblatge

Dimecres 22 de novembre va tenir lloc el taller Doblem en català? a Cornellà de Llobregat, una sessió de dues hores molt amena i divertida en què hi van participar tant alumnes com usuaris del Voluntariat per la Llengua del CNL de Cornellà. 

Alumnes i participants del VxL de Cornellà s'introdueixen en el món del doblatge

La sessió va començar amb una introducció per conèixer alguns dels aspectes bàsics que cal tenir a l'hora de fer la interpretació, com per exemple la importància de memoritzar per fer una bona interpretació (l'entonació de la veu, l'expressió, etc.) i de sincronitzar el doblatge amb les imatges. Tot seguit, els participants es van convertir en actors dobladors de seqüències de documentals, de dibuixos animats japonesos o de pel·lícules de misteri i de terror. A més, alguna escena també va incloure haver de cantar una cançó i fer efectes especials gesticulant amb la boca.

Aquí podreu veure un recull de fotografies del taller.

 

El taller va anar a càrrec de Francesc Fenollosa, professor de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de València i amb una àmplia experiència com a traductor i adaptador per al sector audiovisual.

L'objectiu del taller és fomentar l'ús oral del català en contextos informals a través d'una activitat lúdica i dinàmica, com és el doblatge de seqüències cinematogràfiques. És un taller organitzat per la Direcció General de Política Lingüística.


SCC (CNL Cornellà)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes