25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 24 d'abril de 2017

La parada del CNL de Cornellà a la Jordiada 2017 és un èxit

El diumenge passat, 23 d'abril, va tenir lloc la Jordiada, la gran festa de la cultura popular, al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat. Prop d'un centenar de persones van participar a l'acte VxL Encomana Poesia, que va comptar amb la presència de la Directora General de Política Lingüística i Presidenta del CPNL, Ester Franquesa.

La parada del CNL de Cornellà a la Jordiada 2017 és un èxit

Ester Franquesa i Enric de Vilalta davant la parada del CNL de Cornellà a la Jordiada

Prop de 100 persones a l'acte Encomana Poesia protagonitzat pels participants del programa VxL

Com cada any, i amb la col·labiració de la Comissió Ciutadana per a la Normalització Lingüística, el CNL de Cornellà va muntar una parada a la Jordiada per continuar difonent la llengua i les activitats del centre. A més, aquest any, els participants del programa Voluntariat per la llengua van llegir poemes en l'acte Encomana Poesia, que va reunir prop d'un centenar de persones que no s'ho van voler perdre. La tria dels poemes va posar especial èmfasi en les figures de Josep Palau i Fabre, en commemoració dels cents anys del seu naixement i de Josep Vicenç Foix, l'any que es celebra el trentè aniversari de la seva mort. A part, també es van llegir els tradicionals poemes relacionats amb la festa de Sant Jordi.

L'acte va comptar amb la presència de la Directora General de Política Lingüística i Presidenta del CPNL, Ester Franquesa, que va estar acompanyada per Enric de Vilalta, director del Centre. 

A la parada s'hi van acostar tant l'alumnat dels cursos de català com els participants del programa de VxL. Es va aprofitar per donar informació dels cursos intensius que han començat aquesta setmana i del programa del Voluntariat per la Llengua. D'aquesta manera, alguns assistents a la Jordiada es van inscriure als cursos, es van apuntar al programa com a voluntaris i aprenents i es va fer una parella lingüística. 

La Jordiada és una festa en què es mostra la cultura popular, l'artesania, s'hi duen a terme activitats i tallers infantils, puntes de coixí, sardanes, castellers, parades de venda de roses i llibres i de difusió de la lectura, un dinar popular... la festa de Can Mercader és una de les trobades festives més multitudinàries de la ciutat de Cornellà i que ha esdevingut una cita obligada per a moltes persones de tota l'àrea metropolitana. És una festa que es fa sempre el diumenge abans o després de la diada de Sant Jordi però aquest any, com que Sant Jordi era diumenge, va coincidir.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes