Promoció de l'ús

Informació per a comerços i empreses

Català i empresa

La campanya Català i empresa. Ja estàs al dia? posa a disposició dels comerços i les empreses recursos perquè incloguin o augmentin l'ús del català en la seva activitat: revisions i traduccions lingüístiques, orientació sobre normativa lingüística i selecció de personal, cursos i sessions especialitzats... 

OFERCAT 

L'Ofercat, fruit de la col·laboració entre el CPNL i la Direcció General de Política Lingüística, és un sistema de mesura que permet conèixer la presència del català en els comerços d'un territori determinat. Amb l'aplicació d'aquesta eina s'obtenen dades de les llengües emprades en el rètol principal i en els rètols de l'aparador, i també de la llengua amb què el personal del comerç dona la benvinguda a la persona i si s'adapta al català, si el client li parla en aquesta llengua. S'obté un índex, dins d'un barem d'entre 0 i 100 punts.

Els resultats obtinguts de l'Ofercat, especialment en les habilitats orals de comerços amb presència de persones nascudes a l'estranger, han portat a la creació dels Plans Ofercat, amb objectius i estratègies compartides entre els 22 centres de normalització lingüística de tot Catalunya.

PLA OFERCAT DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Des del 2019, treballem en el pla Ofercat, amb l'objectiu general de fer més present el català en l'àmbit comercial de la nostra ciutat. Tot seguit teniu la presentació que es va fer al febrer del 2021. En aquesta sessió virtual es descriu la situació del català en els establiments comercials de Cornellà de Llobregat i les actuacions previstes per incrementar-ne l’ús.