25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Dimecres, 21 de novembre de 2018 a les 19:00

Any Pompeu Fabra

Presentació del còmic 'Pompeu Fabra. L'aventura de la Llengua', a la 34a Mostra del Còmic de Cornellà

El 21 de novembre es presentarà la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L'aventura de la Llengua, d'Oriol Garcia Quera i Gemma Pauné Xuriguera, a les 19 h a la Biblioteca de Sant Ildefons. Aquest acte s'emmarca dins de la 34a edició de la Mostra del Còmic a la ciutat de Cornellà i en els actes que el CNL de Cornellà ha organitzat per celebrar l'Any Pompeu Fabra. 

L'objectiu de l'obra és fer conèixer al gran públic la figura de Fabra i difondre'n el valor cultural i social i el que va significar per a la llengua, la cultura i la societat catalana. El caràcter divulgatiu del llibre permet humanitzar la figura de Fabra i fer-la més propera i comprensible als lectors, gràcies als dibuixos d'Oriol Garcia, especialista en el còmic històric català, que dona vida als personatges d'aquesta història que segueixen el guió de la filòloga Gemma Pauné. L'obra ha estat editada amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

La novel·la gràfica va acompanyada de textos que expliquen aspectes i anècdotes de Fabra emmarcats en el context històric i cultural de l'època. L'obra reprodueix tres moments claus de la vida de Pompeu Fabra. La joventut, marcada per la seva vocació per la llengua i el seu interès per l'esport i l'excursionisme. El retorn a Catalunya arran de la promesa de la creació d'una càtedra de llengua catalana. I el moment culminant de la seva dedicació a l'estudi de la llengua i la presentació del Diccionari.

Aquestes són les activitats organitzades pel CNL de Cornellà relacionades amb aquesta efemèride:

Presentació del còmic 'Pompeu Fabra. L'aventura de la Llengua', a la 34a Mostra del Còmic de Cornellà

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes