25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Dimecres, 16 de maig de 2018

Any Pompeu Fabra

Inauguració de l'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" i estrena del monòleg "Pompeu Fabra: jugada mestra!"

L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa", és una mostra itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística, amb disseny expositiu de bpdisseny; disseny gràfic d'Anna Jordà, guió de Josep Penya i l'assessorament del comissari de l'Any Fabra, Jordi Ginebra. Mitjançant 8 plafons l'exposició presenta de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l'obra de Fabra i també els aspectes més humans de la seva biografia.

La mostra, que es podrà visitar a l'Arts Santa Mònica fins al 7 de juliol, arribarà a 80 espais de 50 localitats al llarg del 2018 gràcies la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. A Cornellà es podrà veure aquesta mostra a partir del 25 de setembre a la Biblioteca de Sant Ildefons. Aquest és un dels actes que el CNL de Cornellà ha organitzat dins l'Any Fabra, que coincidirà amb l'acte d'inici de cursos que es farà al Castell de la ciutat i en el qual Joan Costa acostarà una mica més la figura del Mestre a la ciutadania de Cornellà. I també amb el Club de Lectura Fàcil de l'octubre en què es llegirà Tant de gust... senyor Fabra.

Monòleg "Pompeu Fabra: jugada mestra!"

Un tennista interpel·la el públic de la sala. Es pot jugar a tennis sense regles? No és possible. En l'esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tennista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom. Aquest és el punt de partida d'un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

L'actor Oscar Intente, dirigit per Maria P. Pla, interpreta aquest monòleg.

Inauguració de l'exposició

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes