25 anys fent bategar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Dimarts, 8 de maig de 2018 a les 18:00

Llengua, cultura i cohesió

Maria Aurèlia Capmany centrarà el Consell Municipal de la Dona de Cornellà del maig

El CNL de Cornellà en col·laboració amb el Departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Cornellà ha organitzat la xerrada 'Maria Aurèlia Capmany: dona, donassa' per presentar l'escriptora al Consell Municipal de la Dona de Cornellà. L'acte s'inclou dins dels actes de l'Any Maria Aurèlia Capmany i retrà homenatge a l'escriptora enguany que es commemora el centenari del seu naixement.

La xerrada serà el 8 de maig a 2/4 de 7 h de la tarda i serà a càrrec de M. Àngels Cabré, directora de l'Observatori Cultural de Gènere i especialista en Capmany, en què explicarà l'obra i la vida de l'autora i per què és considerada la Simone de Beauvoir catalana. 

Maria Aurèlia Capmany (1918-1991), novel·lista, dramaturga, assagista, traductora, activista cultural, antifranquista i  feminista. Filla del folklorista Aureli Capmany, fou una de les escriptores catalanes més polifacètiques de la seva època. Cultivà la narrativa, el teatre, l'assaig i altres gèneres literaris a banda de dedicar-se també a la traducció. En narrativa, ben aviat destacà i guanyà el premi Joanot Martorell el 1948 amb la novel·la El cel no és transparent i el premi Sant Jordi de 1968 amb Un lloc entre els morts, entre d'altres premis literaris.

Com a assagista, destaquen les seves obres sobre la situació de la dona així com els nombrosos articles que dedicà a diversos aspectes de la cultura i de la societat catalana.  En el camp de la dramatúrgia, fundà l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual amb Ricard Salvat. Va ser regidora (1983-1987) i responsable de les àrees de Cultura i d'Edicions a l'Ajuntament de Barcelona i membre de la Diputació de Barcelona des del 1983 fins que va morir el 2 d'octubre de 1991. Membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i presidenta del Centre Català del Pen Club, l'any 1982 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Maria Aurèlia Capmany centrarà el Consell Municipal de la Dona de Cornellà del maig

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes