Cloenda de la 15a edició del Voluntariat per la llengua i Sopar Intercultural a Molins de Rei

Voluntariat per la llengua

El divendres 7 de juny va tenir lloc la cloenda de la 15a edició del Voluntariat per la llengua a Molins de Rei, més algunes parelles que encara es trobaven des de l’edició que va començar el mes d’octubre, la 14a.

En un acte distès i festiu, les 28 parelles que s’han estat trobant fins aquest mes de juny van fer una valoració amb les representants del Servei de Català de Molins de Rei sobre el desenvolupament de tota l’activitat. En concret, es va analitzar sobretot l’experiència d’anar a les botigues per relacionar-se amb el sector del comerç i tothom va valorar molt positivament la reacció que havien observat en les botigues visitades, ja que estaven al corrent de l’activitat i se’ls havien adreçat sempre en català. D’aquesta manera es complia l’objectiu d’anar modificant les pautes lingüístiques tant dels catalanoparlants com dels que estan aprenent la nostra llengua per tal de fer visible l’ús del català.

A continuació l’alcalde, Sr. Joan Ramon Casals, i la directora del CNL Ca n’Ametller, Sra. Imma Pagès, van fer el lliurament dels certificats per la participació en el Voluntariat, i el president de la Unió de Botiguers, Sr. Jordi Vilaprinyó, va obsequiar tothom amb un Joc de la Boti. Per finalitzar aquesta part més institucional, es va fer un sorteig entre tots els assistents de 15 vals de 10 € de descompte a les botigues de la Unió de Botiguers.

En acabar, va començar el Sopar Intercultural, per al qual tothom havia preparat un plat típic del seu lloc d’origen. Api i pastissos de formatge, de Bolívia; pa de formatge, del Brasil; pa integral i dàtils, del Marroc; tortitas de plàtan, de les Canàries; flam de coco, muchines de iuca, pa de iuca i ceviche de gambes de l’Equador; chipa guazu (pastís de blat de moro), del Paraguai; papa a la huancaína, del Perú; alfajores, de Xile, i coca de pernil dolç i formatge, de l’Uruguai, al costat de carquinyolis, una coca de recapte, rellom de porc Peralada, pa de Sant Jordi, truita de patates i una altra d’alls tendres i tonyina, pastís de pastanaga i coca de llardons van fer les delícies de tothom. Mentrestant, es va repartir un llibret a tothom amb les receptes de tots els plats que s’havien portat.

La majoria de participants van coincidir a demanar de continuar amb l’activitat a partir del mes de setembre i l’alcalde i el president de la Unió de Botiguers els van encoratjar a no deixar de dirigir-se en català a tothom perquè la llengua catalana serveixi realment de pont entre les diverses procedències que actualment convivim a Molins de Rei.
 

Servei Local de Català de Molins de Rei

Vols compartir aquesta notícia?