Inici de la campanya “Oberts al català” a Sant Vicenç dels Horts

El 4 de juny, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, i el president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pere Llorens, van signar un conveni per editar la guia Com obrir un comerç, publicació adreçada a nous emprenedors perquè coneguin els tràmits que cal seguir a l’hora d’obrir un establiment comercial.

També hi van ser presents, com a representants de l'Ajuntament, Paco Rodríguez, regidor d’Ocupació i Empresa, Jordi Soto, tinent d’Alcaldia, Imma Prat, portaveu de govern, Mercè Andreu, regidora d’Educació, Consum, Solidaritat i Cooperació i Salut Pública, i Petri García, tinenta d’Alcaldia. Per la Confederació Catalana de Comerç, M. A. Fraile, secretari general, Emiliano Maroto, vicepresident, Montserrat Clarasó, cap del Servei Lingüístic, Lluís López, tècnic del Servei Lingüístic, i Núria Recasens, tècnica del Servei Lingüístic.

Van assistir-hi, també, per part de la Generalitat de Catalunya, Orland Cardona, cap de l’Àrea de Relacions Interdepartamentals i Participació de la Direcció General per a la Immigració, i Sílvia Sanz, tècnica de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Finalment, per part del Consorci per a la Normalització Normalització, hi van ser presents Imma Pagès, directora del CNL Ca n'Ametller, i Josefina Guerrero, responsable del Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts.

L’elaboració i publicació d’aquesta guia serà la primera de les actuacions que en el marc de la campanya “Oberts al català” es durà a terme a Sant Vicenç dels Horts amb la participació conjunta de la Confederació de Comerç de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

La guia Com obrir un comerç contindrà la normativa actual del sector i informació específica de diferents serveis municipals (Emprenedoria, Suport Comercial, Llicència d’Activitats, Urbanisme...) i del Servei Local de Català, la tasca dels quals és necessària per garantir un comerç local català professional i de qualitat.

Com obrir un comerç s’editarà en català i, possiblement, se’n farà una versió en castellà, xinès i àrab. Hi haurà una guia en format paper i una altra en format electrònic, que s’anirà actualitzant segons els canvis de la normativa.

La campanya “Oberts al català” té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, de la Direcció General de Política Lingüística i de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.
 

Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts

Vols compartir aquesta notícia?