El 2022, un èxit també del Voluntariat per la llengua a Esparreguera

Voluntariat per la llengua

Un cop més, el programa Voluntariat per la llengua és un èxit en aquesta vila del Baix Llobregat

L'Oficina de Català d'Esparreguera tanca el 2022 amb un bon balanç del Voluntariat per la llengua (VxL). Un total de 64 parelles, entre virtuals i presencials, s'han format durant aquest any.

Ara que ja queda lluny la pandèmia, època en què les parelles només podien ser virtuals, tornen a ser clarament majoria les parelles presencials, una modalitat que comporta una relació més propera entre els participants al VxL.

Aquest programa de la Generalitat ha complert la 19a edició a la vila i sempre ha tingut una bona resposta de la població. En aquests 19 anys de trajectòria, hi ha hagut voluntaris i voluntàries que s'han ofert ininterrompudament a fer conversa amb la gent que vol millorar el seu nivell de català oral. És, sens dubte, un mèrit que cal valorar; una demostració evident d'amor per la llengua.

D'altra banda, sortosament, cada any hi ha noves incorporacions de persones amb l'afany de compartir el català amb la gent que el vol aprendre. Aquest relleu demostra la vitalitat d'aquesta iniciativa a Esparreguera.

Tot això és possible gràcies a la difusió d'aquest programa i sobretot al ressò que se'n fa dins les aules de català per a explicar els grans avantatges que comporta trobar-se amb algú catalanoparlant per a guanyar fluïdesa i confiança més enllà de la pràctica durant les hores de classe.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?