90 comerços asseguren ja l'ús social del català a Corbera de Llobregat

Voluntariat per la llengua

Al Baix Llobregat centre i nord hi ha 1.000 comerços i a tot Catalunya, 5.000 compromesos amb el català

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb seu a Molins de Rei, consolida la tendència dels darrers 4 anys a implicar el comerç local en el foment de l'ús oral del català mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua. 1.000 són els establiments col·laboradors que s'han compromès a garantir un espai d'ús de la llengua catalana.

A Corbera de Llobregat, 90 comerços estan compromesos en aquest sentit a fomentar l'ús social del català amb la seva clientela. La majoria s'identifiquen amb un adhesiu del programa a la porta, amb el qual es comprometen a parlar en català als clients i clientes que s'hi adrecin en aquesta llengua i a col·laborar activament amb les iniciatives dutes a terme des de l'Oficina de Català de la població.

El Voluntariat per la llengua, encaminat a usuaris en particular, a establiments en general o a entitats corberenques, és un programa viu i durant tot l'any va afegint adhesions noves.

13 són els municipis que conformen el CNL Ca n'Ametller: Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

El CPNL compta a tot Catalunya amb una xarxa de gairebé 5.000 establiments comercials que s'han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l'any 2007.

Oficina de Català de Corbera de Llobregat

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?