La Residència de Can Comelles d'Esparreguera reprèn el Voluntariat per la llengua en la modalitat virtual

Voluntariat per la llengua

El 2020 va comportar una parada en aquest programa que s'hi du a terme des del 2014 amb el suport de l'Oficina de Català d'Esparreguera

El 2021 ha representat la represa del Voluntariat per la llengua a la Residència de Can Comelles d'Esparreguera. Aquest cop, però, les persones que hi participen s'han hagut d'enfrontar a un repte nou: les videotrucades.

Els protocols imposats arran de la pandèmia han obligat a canviar la modalitat de les trobades de les parelles lingüístiques i això ha comportat que les 7 voluntàries residents hagin hagut d'aprendre a fer videotrucades. En aquest sentit, el suport i bona predisposició del personal de la Residència han estat clau.

Actualment hi ha 4 parelles que es troben setmanalment durant una hora per a parlar en català, fet que ajuda els aprenents a guanyar confiança i fluïdesa a l'hora d'expressar-se oralment.

Aquesta 7a edició del Voluntariat per la llengua ha estat molt ben rebuda a Can Comelles perquè, més que mai, les persones residents tenien necessitat de contactar amb gent de fora.

La Montserrat, la Maria, la Rosa i l'Ascensión ja estan agafant destresa en l'ús de les videotrucades, però encara hi ha més voluntàries disposades i disponibles per a nous aprenents que hi vulguin conversar. Us hi animeu?

Oficina de Català d'Esparreguera

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?