L'Oficina de Català d'Esparreguera organitza l'exposició "Quan parles fas màgia" a la Biblioteca Municipal L'Ateneu

Voluntariat per la llengua

La mostra se centra en el programa del Voluntariat per la llengua, una experiència d'èxit a tot Catalunya des del 2003

L'exposició sobre la campanya "Quan parles fas màgia", dedicada al programa del Voluntariat per la llengua (VxL), estarà oberta durant tot el mes de març a la Sala d'Adults de la Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera. Aquesta mostra, que consta de 7 pantalles enrotllables, posa en valor el fet que la llengua és un element de transformació social que cohesiona.

El programa d'intercanvi lingüístic del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), gestionat a nivell municipal per l'Oficina de Català d'Esparreguera, té per objectiu trobar persones voluntàries i aprenents que vulguin compartir conversa en català una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes. A Esparreguera durant el 2020 es van constituir 47 parelles lingüístiques (algunes de les quals se segueixen trobant durant el 2021).

Tot i que la campanya "Quan parles fas màgia" mostra tant la modalitat presencial com la virtual del VxL, ateses les mesures per a reduir la mobilitat personal i restringir el contacte social, es promou que les converses de les parelles lingüístiques es facin a través de videoconferència.

Durant els 17 anys de VxL a Catalunya, s'han format més de 150.000 parelles lingüístiques des del 2003 gràcies a la participació de voluntaris, aprenents, entitats, establiments i organismes diversos.

Totes aquelles persones que estiguin interessades a participar en el VxL, ja sigui com a voluntàries o com a aprenents, s'hi poden apuntar enviant un correu electrònic a esparreguera(ELIMINAR)@cpnl.cat, trucant al 93 772 92 92 o a través de les xarxes socials (Twitter, Facebook o Instagram) amb el nom @slcesparreguera.

Oficina de Català d'Esparreguera

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?