El Voluntariat per la llengua virtual arriba a la Residència Sant Joan de Déu de Martorell

Voluntariat per la llengua

Usuaris de la residència i aprenents d'arreu de Catalunya fan conversa en català a través de videoconferència

El Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, en col·laboració amb la Residència Sant Joan de Déu, ha implementat amb èxit el Voluntariat per la llengua (VxL) virtual entre els usuaris de la residència i persones aprenentes externes. Ja són tres les parelles lingüístiques que estan en marxa i s'espera incrementar-ne el nombre ben aviat.

Les residències de gent gran són un dels sectors més afectats per la Covid-19. La modalitat virtual del VxL permet a les persones vulnerables una interacció social que d'una altra manera, a causa de les limitacions derivades per la pandèmia, no seria possible. Així doncs, l'Ana Maria, el Mario i l'Agustina s'han enfrontat al repte de les noves tecnologies i es posen cada setmana davant d'una pantalla per fer conversa en català a través de videoconferència amb les seves parelles lingüístiques, demostrant que les ganes d'ajudar i d'aprendre no tenen edat.

El Servei Local de Català de Martorell gestiona el VxL en aquesta població baixllobregatina des de l'any 2004. Tot i que la modalitat virtual s'hi du a terme des del 2017, ha sigut aquest 2020 quan ha agafat més empenta, i s'espera que el 2021 creixi encara més.

Servei Local de Català de Martorell

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?