El Voluntariat per la llengua virtual pren força al Baix Llobregat centre i nord

Voluntariat per la llengua

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller duplica el nombre de parelles lingüístiques virtuals en cinc mesos

211 parelles lingüístiques gestionades pel CNL Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s'han trobat de manera virtual des de l'inici de la pandèmia, 103 més que al mes de juny.

Ni les vacances d'estiu ni les restriccions de mobilitat i contacte social provocades per la COVID-19 han aturat les ganes d'aprendre català i d'ajudar a qui l'està aprenent. Així doncs, voluntaris i aprenents de totes les edats s'han atrevit a posar-se davant d'una pantalla amb una motivació comuna: parlar en català.

La modalitat virtual del Voluntariat per la llengua que es pot dur a terme amb diverses aplicacions (WhatsApp, Skype, Zoom...) permet a persones amb limitacions horàries o situacions personals particulars poder participar en el programa, i brinda la possibilitat de practicar el català a persones d'arreu del món. És així com voluntaris de Martorell, la Palma de Cervelló o Corbera de Llobregat, per exemple, conversen amb persones que viuen a Xile, a l'Equador o a Alemanya sense moure's de casa.

Aquestes més de 200 parelles virtuals se sumen a les 197 parelles lingüístiques baixllobregatines presencials formades des del mes de gener, i formen part de les 150.314 que s'han format, dins i fora de Catalunya, des de l'inici del programa, el 2003.

Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?