L'activitat no para: vuit persones més s'han iniciat en el Voluntariat per la llengua des de Molins de Rei

Voluntariat per la llengua, Altres

El confinament no ha aturat l'interès per aprendre a parlar el català i des del Servei Local de Català (SLC) de Molins de Rei s'han facilitat tot els mitjans per fer-ho possible.

Entre els mesos de març i juny, la distància imposada per la pandèmia entre les tècniques i els usuaris del SLC de Molins de Rei, com a la resta de serveis del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), es va haver de salvar gràcies a correus electrònics, publicacions a les xarxes socials -que, en el cas d'aquest SLC, són Facebook, Twitter i Instagram- i l'assessorament als alumnes que volien acabar en la plataforma Parla.cat el curs que havia quedat interromput. Això va donar com a resultat que es poguessin revisar més d'un centenar de documents, és a dir, més de dues-centes pàgines, que augmentessin els seguidors a totes tres xarxes socials i que es tutoritzés en línia un grup d'alumnes que volien obtenir el títol C1.

Ara s'ha pogut tornar a la Federació Obrera, des d'on s'atén presencialment amb cita prèvia o a través del telèfon, es fan revisions de textos per correu electrònic i s'està acabant el curs en línia del nivell C1. Mentrestant, vuit persones més de Molins de Rei s'han sumat a l'activitat del Voluntariat per la llengua, només dues de les quals repeteixen experiència amb parella nova.

Com tot en aquests darrers mesos, el programa del Voluntariat per la llengua també ha anat variant segons les circumstàncies: de ser una activitat cent per cent presencial, molts dels participants van reconvertir-la a virtual i els que s'hi incorporaven de nou, ja ho feien tenint en compte que el mòbil o l'ordinador seria l'eina imprescindible per comunicar-se. Ara ja es comencen a fer les trobades en persona, això sí, amb les mesures de seguretat pertinents, però hi ha a qui l'opció virtual li ha representat l'única possibilitat de continuar amb l'aprenentatge del català.

Preparar el curs vinent és la feina actual d'aquest SLC i de la resta del CPNL, preveient la capacitat de les aules i la possibilitat que alguns nivells només es puguin fer virtualment. Vivim una nova realitat i cal adaptar-s'hi.

Servei Local de Català de Molins de Rei

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?