El Voluntariat per la llengua arriba a 1.000 participants a Sant Andreu de la Barca

Voluntariat per la llengua

Una edició confinada i virtual per arribar al miler de participants

El Servei Local de Català (SLC) de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística ha posat en marxa el programa de parelles lingüístiques des de l'any 2003, moment en què es va iniciar també a tot Catalunya, amb una edició anual a Sant Andreu de la Barca fins a arribar enguany a la 18a edició, una edició ben peculiar en què totes les parelles han canviat les trobades presencials per les converses virtuals.

Ha estat amb aquesta 18a edició tan particular que s'ha arribat a la xifra total de 1.000 participants, exactament 1.006, entre els quals trobem 433 voluntaris i 573 aprenents.

Les primeres edicions s'han caracteritzat per una demanda més gran d'aprenents en relació amb el nombre de voluntaris, cosa que explica la xifra superior d'aprenents en les dades globals i que ha portat a fer grups de tres i quatres persones en lloc de parelles lingüístiques.

En la darrera meitat de les edicions, les xifres han quedat més equilibrades, tot i que sempre hi ha més aprenents que voluntaris perquè aquests darrers moltes vegades prefereixen fer conversa acompanyats d'altres aprenents més que no pas en solitari amb el voluntari.

A banda de les parelles lingüístiques, també participen a Sant Andreu de la Barca 18 entitats que col·laboren a fer-ne difusió i 111 establiments comercials que garanteixen la possibilitat d'usar la llengua catalana en espais d'ús quotidià.

Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?